16 Νοε 2011

Έκοψαν το ρεύμα στο υπουργείο Υγείας

Αιφνιδιαστική κίνηση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
 

Χωρίς ρεύμα είναι το υπουργείο Υγείας αφού λίγο πριν της 8 ομάδα εργαζομένων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ πήγε αιφνιδιαστικά στον υποσταθμό του υπουργείου, που βρίσκεται στη συμβολή της Στουρνάρη με την Αριστοτέλους και έκοψε την παροχή.

Σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ το ρεύμα στο υπουργείο κόπηκε γιατί το υπουργείο χρωστάει



στην Επιχείρηση 3,8 εκατομμύρια ευρώ.

«Είναι τεράστια πρόκληση να επιβάλλει το Δημόσιο στη ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα σε εκατοντάδες χιλιάδες φτωχούς που αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι» αναφέρει η ΓΕΝΟΠ.

Το ρεύμα δεν θα επανέλθει για τουλάχιστον 4 ώρες, ενώ αυτή τη στιγμή είναι κλειστή η οδός Στουρνάρη από συγκεντρωμένους εργαζόμενους της ΓΕΝΟΠ.


Μιλώντας σε τηλεοπτικά δίκτυα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος έκανε λόγο για συμβολική κίνηση που όμως μέσω αυτής καταγγέλλει την απαίτηση της κυβέρνησης για την είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ που πλήττει τους "μεροκαματιάρηδες" όπως είπε, ενώ την την ίδια ώρα το Δημόσιο να χρωστά στη ΔΕΗ συνολικά 141 εκατομμύρια ευρώ.

"Η διαμαρτυρία αφορά στο απαράδεκτο γεγονός ότι το ελληνικό Δημόσιο χρωστά 141 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ και την ίδια ώρα να δίνει εντολή να κοπεί το ρεύμα στον φτωχό, τον άνεργο και τον μικροσυνταξιούχο" δήλωσε  ο  Ν. Φωτόπουλος, ενώ στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η ΓΕΝΟΠ υπογραμμίζεται ότι θα συγκροτηθούν ομάδες περιφρούρησης σε κάθε γειτονιά και τονίζεται ότι "θα δοθεί μάχη σώμα με σώμα για να μη κοπεί το ρεύμα στον άνεργο, τον μεροκαματιάρη, τον συνταξιούχο" .
Επίσης στην ανακοίνωση τονίζεται ότι τα χρέη προς τη ΔΕΗ από ανεξόφλητους λογαριασμού φτάνουν στα 856 εκατ. ευρώ και αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω το επόμενο διάστημα με αφορμή το τέλος ακινήτων. Ακόμη η  ΓΕΝΟΠ προειδοποιεί ότι η εκτόξευση των απλήρωτων λογαριασμών απειλεί την επιχείρηση με οικονομική κατάρρευση και επισημαίνει ότι πέρυσι 320.000 καταναλωτές έκαναν διακανονισμό οφειλών λόγω αδυναμίας πληρωμής, δυνατότητα που δεν θα υπάρχει εφέτος.

Ακολουθεί βίντεο από την κίνηση της ΓΕΝΟΠ


Πηγές: http://www.enet.gr/, http://3feeet.blogspot.com