3 Ιουλ 2011

Κείμενο της Ομάδας Α Βοηθειών στην Λαική Συνέλευση στις 30/6



Image scaled down
Από τις 25 Μαΐου η πραγματική δημοκρατία της αμεσότητας εγκαταστάθηκε στην πλατεία συντάγματος και εξαπλώνεται στις υπόλοιπες πλατείες παντού, σε όλη την Ελλάδα.
Απέναντι στο ετοιμοθάνατο καθεστώς της κρίσης που χαροπαλεύει υποστηριζόμενο μηχανικά από μνημονιακές δόσεις στήριξης  για την επιβίωση του, έχει αντιταχθεί ένα ολοένα και μεγαλύτερο πλήθος ανθρώπων που προβάλουν την συνεργασία την αυτοοργάνωση της ζωής τους και τον αμεσοδημοκρατικό τρόπο στην λήψη αποφάσεων. Σε αυτή την τόσο ετερόκλητη συνάθροιση απουσιάζει το ΕΓΩ και κυριαρχεί το Εμείς που σαν συνεκτικό κρίκο δεν έχει τον ρόλο ή την πολιτική ταυτότητα, αλλά την απόφαση να βρεθούμε, να μιλήσουμε, να διαφωνήσουμε  να συμφωνήσουμε, και στο τέλος να βρούμε τις λύσεις από εμάς για μας.

Μέσα σε αυτό τον δημιουργικό χαμό όλοι  εμείς εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας, γιατροί νοσηλευτές, διασώστες, ψυχίατροι, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και εθελοντές ενώσαμε τις δυνάμεις μας συμμετέχοντας από την αρχή στην οργάνωση των πρώτων βοηθειών και της ψυχολογικής υποστήριξης προς όφελος όλων όσων ζουν, κοιμούνται ή συμμετέχουν  καθημερινά στις ομάδες εργασίας στην πλατεία συντάγματος αλλά και όσων παρευρίσκονται  στις εκδηλώσεις και στην λαϊκή συνέλευση, στους ηλικιωμένους, τα μικρά παιδιά, τους άνεργους, τους μετανάστες και σε όσους ακόμα χρειαστούν άμεσα την φροντίδα μας, ανεξαρτήτου φύλου, χρώματος ή οποιαδήποτε άλλης διάκρισης.

Οι 35 μέρες που ζήσαμε, και συνεχίζουμε να ζούμε παρά τις δυσκολίες και τις προκλήσεις έδειξαν ότι όχι μόνο είναι εφικτή και αναγκαία η συνεργασία σε αμοιβαία και εθελοντική βάση, αλλά  ότι είναι και αποτελεσματική. Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οργανώθηκε πλήρες ιατρείο, φαρμακείο αλλά και πλήθος ειδικευμένων εθελοντών διασωστών, γιατρών ψυχολόγων και επιστημόνων. Το μέχρι στιγμής παραγόμενο έργο μιλάει από μόνο του για την γρήγορη και  αποτελεσματική αντιμετώπιση περιστατικών  όλες αυτές τις μέρες.

Οι δολοφονικές επιθέσεις της αστυνομίας στις 15, 21, & 28 Ιουνίου με αποκορύφωμα την στοχοποίηση του σταθμού Α! βοηθειών στις 29 Ιουνίου που οδήγησαν για λίγο στην εκκένωση του και στην συνέχεια την σταδιακή επαναλειτουργία του είναι τρανή απόδειξη ότι τίποτα δεν πρόκειται να μας λυγίσει: Ούτε τα χημικά, ούτε η βία.

Η ομάδα πρώτων βοηθειών με αίσθημα ευθύνης συμμετέχει ενεργά και στηρίζει  έμπρακτα την συλλογική προσπάθεια που γίνεται στην πλατεία συντάγματος. Αυτή την στιγμή κάτι συμβαίνει γύρω μας. Κάτι αλλάζει – διότι αλλάζουμε και εμείς. Και σε όλους αυτούς  που  μιλούν με απαξίωση για τον κόσμο αυτόν που βρίσκεται στις πλατείες  χλευάζοντας  τον ως οι  «αγανακτισμένοι», τους ενημερώνουμε ότι ο κόσμος αυτός είναι «αποφασισμένος» να πάρει τον έλεγχο της ζωής του και μείς είμαστε μαζί στην προσπάθεια αυτή, δίνοντας τις δικές μας πρώτες βοήθειες.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική στα καλέσματα μας για ιατροφαρμακευτικό υλικό, καθώς και η προσέλευση κόσμου να βοηθήσει όπως και με ότι μπορούσε. Με αυτόν τον υπέροχο κόσμο είμαστε βαθύτατα συνδεδεμένοι. Ευχαριστούμε τους εθελοντές διασώστες του Ερυθρού Σταυρού και τους εργαζόμενους στο μετρό για την βοήθεια τους σε όλες τις κρίσιμες στιγμές του αγώνα.

Ο σταθμός Α! Βοηθειών της πλατείας  Άμεσης Δημοκρατίας (πρώην Συντάγματος) είναι και θα παραμείνει ανοικτός.

Ομάδα Πρώτων Βοηθειών
30/6/ 2011