12 Ιουλ 2011

Βόλος: Πορεία για δημόσια και δωρεάν υγεία την Τετάρτη 13/7 στο νοσοκομείο


ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
Όταν πέρσι τον Απρίλιο ο Αντρέας Λοβέρδος από το νοσοκομείο της Βέροιας, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Νάουσας κι αμέσως μετά στην Αθήνα εξαιτίας της έλλειψης λυχνίας του αξονικού τομογράφου, μάλλον θα έβαλε στόχο από τότε να λύσει όλα τα προβλήματα του χώρου της υγείας με τον ίδιο τρόπο που έλυσε τα προβλήματα της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας και της ανεργίας.
Υπερασπιστής του μνημονίου, στρατιώτης πρώτης γραμμής όπως δηλώνει, αποφάσισε να καταργήσει χιλιάδες κρεβάτια του ΕΣΥ, να συγχωνεύσει τμήματα και κλινικές και το πιο επικίνδυνο να καταργήσει κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), όταν τα δημόσια νοσοκομεία παλεύουν για τα αναλώσιμα και τα άκρως απαραίτητα υλικά λειτουργίας τους, τη στιγμή που λόγω της οικονομικής κρίσης η κίνηση σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας αυξάνεται ραγδαία.
Από τα 137 νοσοκομεία μένουν 83, από τις 46.000 προβλεπόμενες κλίνες, διατηρούνται 32.000, από τις 2.000 κλινικές μένουν 1.670 ενώ καταργούνται κλίνες σε ΜΕΘ και Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), όταν η Ελλάδα έχει την ευρωπαϊκή πρωτιά να έχει λίστα αναμονής ασθενών για …ΜΕΘ και ΜΑΦ.
Όπως ομολογείται από τον πρώην ασθενή της Βέροιας, μετά από όλες αυτές τις περικοπές το δημόσιο θα εξοικονομήσει μέχρι το 2015 μόλις 150 εκατομμύρια ευρώ για τους τοκογλύφους στέλνοντας αδιάβαστους χιλιάδες εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους που δεν θα έχουν την τύχη του πασόκου βουλευτή να μεταφερθεί σε χρόνο ρεκόρ από Βέροια-Νάουσα-Αθήνα.
Αν το χαράτσι των 5€ και άλλων εξετάσεων έχει εξοργίσει, η κατάργηση των υπηρεσιών υγείας δημιουργεί εκρηκτικές συνθήκες όχι απλά στο χώρο της υγείας αλλά σε ολόκληρη τη κοινωνία.
Συμμετέχουμε στην πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στη διάλυση της υγείας.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους όλους του εργαζόμενους που αγωνίζονται για δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό.
Καλούμε τους εργαζόμενους στην υγεία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στους δρόμους, τις πλατείες και τους χώρους δουλειάς για την ανατροπή της κυβέρνησης της χρεοκοπίας και της διάλυσης.
ΤΕΤΑΡΤΗ, 13/7, στις 7.00μμ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ
Πορεία διαμαρτυρίας στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
«ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ»