3 Μαΐ 2011

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ… ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ!




• Οι εξελίξεις γύρω μας τρέχουν: Νέο προσχέδιο νόμου για την εκπαίδευση, συγχωνεύσεις νοσοκομείων, αλλαγή τρόπου εφημέρευσης, δημιουργία επιμελητηρίου Υγείας

• Ξαφνικά και απροειδοποίητα μέσα στις πασχαλινές διακοπές εξαπολύθηκε μία άνευ προηγουμένου μεταρρυθμιστική καταιγίδα κατά της ιατρικής κοινότητας χωρίς καμία υποψία έστω διαλόγου. Αποφασίζουν για εμάς και τους ασθενείς μας χωρίς εμάς οι «σοφοί» των δοτών επιτροπών του κου Λοβέρδου!

• Το κριτήριο με το οποίο εξαγγέλθηκαν οι αλλαγές αυτές: μόνο η λογιστική μείωση των δαπανών, χωρίς καμία έγνοια για την ποιότητα της φροντίδας που παρέχεται στον πάσχοντα συμπολίτη. Έφτασαν μέχρι του σημείου να προτείνουν στις ιατρικές σχολές να αναλάβουν την εκπαίδευση στην ειδικότητα με απώτερο στόχο να μετονομάσουν τους ειδικευόμενους σε εκπαιδευόμενους και να τους κόψουν το μισθό ως αν να είναι φοιτητές που κάνουν άμισθη πρακτική. Ποιος μετά θα εφημερεύσει;

• Στο βωμό του μνημονίου αναγγέλλουν νέο τρόπο εφημέρευσης με δημιουργία «ρυθμιστικών» κέντρων υποδοχής επειγόντων και μετά διασπορά τους στα υπόλοιπα νοσοκομεία (επιστροφή στην Ελλάδα του 1950!) Το προσωπικό των νοσοκομείων θα γυρίζει από νοσοκομείο σε νοσοκομείο ως περιοδεύων θίασος για να καλύψει τις ανάγκες εφημέρευσης, ενώ σε πολλά νοσοκομεία χρωστάνε εφημερίες μηνών.

• Στην εκπαίδευση το μόνο σαφές είναι ότι θέλουν εξετάσεις στην αρχή και το τέλος της ειδικότητας, αλλά στις προτάσεις τους η αμφίδρομη αξιολόγηση εκπαιδευτών και εκπαιδευομένων, αλλά και ο επανασχεδιασμός του περιεχομένου της εκπαίδευσης στην ειδικότητα είναι υποσημειώσεις. Η ποιότητα της εκπαίδευσης είναι άμεσα συνυφασμένη με την ποιότητα της περίθαλψης και την ικανοποίηση του ασθενή!

• Στο τέλος φταίνε οι γιατροί που επισημαίνουν τις ελλείψεις στα νοσοκομεία και διώκονται, ενώ οι επιθεωρητές θα έχουν το ακαταδίωκτο!

• Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή σου, να διεκδικήσουμε το μέλλον και την επιβίωση του ΕΣΥ, να σταματήσουμε τον εξευτελισμό της Δημόσιας και δωρεάν Υγείας. Δεν υπάρχει περιθώριο για ιδιώτευση και αυτό-παραίτηση! Η εμπειρία του Φλεβάρη με τις κινητοποιήσεις των γιατρών είναι ο οδηγός μας! Θα παρασύρουμε και τις κομματικές – παραταξιακές ηγεσίες των συνδικαλιστικών μας οργάνων, θα τους ξυπνήσουμε από το λήθαργο!

• Το ΚΙΝΗΜΑ ΝΕΩΝ ΙΑΤΡΩΝ (ΚΙΝΙ) είναι μία υπερκομματική προσπάθεια που αποσκοπεί στην υπέρβαση του τέλματος του ιατρικού κόσμου, χωρίς ηγέτες και γκουρού, με συμμετοχή νέων ανθρώπων χωρίς κομματικές δεσμεύσεις και ομηρίες.

• Δεν σκοπεύουμε ούτε ψηφοδέλτια να καταρτίσουμε ούτε να παραγοντίσουμε. Καλούμε όλους να πλαισιώσουν την προσπάθεια.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

• Άμεση διενέργεια ΓΣ των γιατρών και ιδίως των ειδικευόμενων και επικουρικών σε κάθε νοσοκομείο για ενημέρωση για τις εξελίξεις.

• Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των συλλογικών οργάνων μας (ΟΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ, ΙΣΑ, ΙΣΠ) και εντατικοποίησή τους

• Συμμετοχή στις ανοικτές διαδικασίες του ΚΙΝΙ, αλλά και στην αλληλο-ενημέρωση μέσω του blog μας



ΚΙΝΗΜΑ ΝΕΩΝ ΙΑΤΡΩΝ (ΚΙΝΙ)



BLOG: http://medkinima.blogspot.com/

e-mail: medkinima@gmail.com