16 Μαΐ 2011

καθολική επίσχεση στο Θεαγένειο αυριο 17/6, επίσχεση ειδικευομένων στο 1ο ΙΚΑ από 19/5, κατάληψη εκ νέου στο Υπ.Υγείας από εργαζομένους του Ε.Κ.Α.Β.

Αυριο 17/5/11 συσσωμο το ΑΝΘ Θεαγενειο πραγματοποιει επισχεση (ιατροι νοσηλευτες,διοιηκητικο προσωπικο.

Δεν θα πραγματοποιηθουν εξετασεις και χειρουργεια .

Στους ασθενεις εξηγηθηκαν οι λογοι (Λοβερδος) κι ελπιζουμε οτι η συσσωρευμενη ταλαιπωρια τους (μπορει να επαναληφθει την Πεμπτη) θα εκδηλωθει σαν δυσαρεσκεια κατα των νεων μετρων.

Πηγή: Σελίδα διαλόγου Κινήματος Νέων Ιατρών

-------------------------------------------------------------------------------------------

Οι ειδικευόμενοι ιατροι του 1ου ΙΚΑ από τη Πέμπτη σε επίσχεση εργασίας. Στόχοι άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και καμία θέση με τις συγχωνεύσεις να μην χαθεί. Καμία θέση να μην γίνει προσωποπαγής αλλά να διατηρηθούν όλες ως οργανικες.

Πηγή: Σελίδα διαλόγου Κινήματος Νέων Ιατρών

--------------------------------------------------------------------------------------------
 
Υπό κατάληψη βρίσκεται και πάλι το αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας. Αυτή τη φορά, από τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ που διεκδικούν την καταβολή υπερωριών, ρεπό, νυχτερινών και αργιών των τελευταίων 5 μηνών.

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ πραγματοποίησαν το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, ενώ αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τους υφυπουργούς Υγείας κ. κ. Μ. Τιμοσίδη και Χ. Αηδόνη, οι οποίοι τους διαβεβαίωσαν ότι μέχρι το τέλος Μαιου θα έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα του Δεκεμβρίου 2010 και του Ιανουαρίου 2011.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ κάνουν επίσχεση εργασίας τον τελευταίο ενάμιση μήνα.

Πηγη: healthview